Video staat in de kinderschoenen. Ik ben er stellig van overtuigd dat video steeds meer een bijdrage levert aan het bedrijfsleven maar ook je privé-leven. Volgens mij gaat er op dit moment geen dag voorbij of je hebt wel bewegend beeld gezien op internet, in de trein, op billboards of zelfs gekoppeld aan een krant. Ik denk dan ook dat we aan de vooravond staan van een hele visuele wereld. Een wereld waarbij video op je pak rijst al vanzelfsprekend is. Het gebeurt immers al met behulp van de Layer-app. Je opent je app, legt de telefoon op het hiervoor geschikte drukwerk en de foto’s komen tot leven. Eén nadeel: je hebt je smartphone nodig.

De Layer-app; ideaal om je drukwerk te koppelen aan video.

Flexibele schermen
Binnenkort is dit waarschijnlijk alweer geschiedenis. De eerste flexibele schermen zijn al op de markt. Schermen die uitermate geschikt zijn om te voorzien van een reclameboodschap of bereidingswijze. Bedenk je toch eens wat je hiermee kan doen. Je navigatie geïntegreerd in de vorm van het dashboard. Drukwerk krijgt opeens een dragende functie: namelijk een collectie video’s van je product of dienst, omgeven door een stijlvol vormgegeven jasje.

Hieronder een voorbeeld van één van de laatste producten op de Aziatische markt:

Het flexibele scherm van YOUM. Zo kan je bijvoorbeeld een pot jam van informatie voorzien.

Oké. Misschien iets te ver van de realiteit maar de bovenstaande video geeft nog maar eens aan dat de eerste stapjes waarschijnlijk de iWatch en Google Glass heten.

Kortom: wellicht dat je pak Lassie in de toekomst voorzien is van een video over de herkomst van rijst en aan de achterzijde een uitleg hoe je het lekkerste gerecht van de wereld kan maken. Al realiseer ik me dat, terwijl ik dit typ, dit misschien alweer tot de geschiedenis behoort.