Maak kennis met onze stagiaires!

Elk half jaar geven we studenten de mogelijkheid om te laten proeven aan het èchte werk. Dit keer stellen we twee nieuwe teamgenoten aan jullie voor; Anna en Mike.

 

Wie is Anna?

Hallo, mijn naam is Anna, 25 jaar, wonende te Frieschepalen met een passie voor video en fotografie. Voorafgaand aan mijn huidige opleiding, heb ik de opleiding Audiovisuele vormgeving aan de Friese Poort te Drachten en Cinematografie aan het Camera College in Bergen op Zoom gevolgd. Nu doe ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design te Leeuwarden en zit ik in mijn derde jaar.

Ik heb er voor gekozen om door te studeren omdat ik erg leergierig ben en mij verder wilde ontwikkelen op het gebied van vakkennis en persoonlijke groei. Tevens was het mogelijk in deze opleiding om nieuwe dingen te ontdekken, zoals augmented reality and webdesign. Maar ik ben er achter gekomen dat mijn passie daar niet ligt, wel was het interessant om daar even mee bezig te zijn. Ik ben daarna terug gegaan naar video en fotografie om mij verder te verdiepen.  

 

Waarom Qviv?

Ik heb voor Qviv gekozen, omdat ik een bedrijf zocht, wat goed is in het vertellen van een verhaal in hun producties. Storytelling is iets wat ik graag wil leren, omdat ik dat nog niet onder de knie heb en het wel van belang vindt bij video-en fotoproducties. Ik stuurde mijn sollicitatiebrief, werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en een week later was ik aangenomen.  

 

En wie is Mike?

Hallo, ik ben Mike. Ik ben een 18-jarige vormgever in opleiding. Ik zit in mijn 3e en laatste jaar, op het ROC Friese Poort in Sneek. Ik heb van school de opdracht gekregen om twee stages te volgen. Dit is mijn tweede stage. Ik werk bij Qviv vanaf januari tot juni en ga mijn eindexamen hier maken. Bij mijn vorige stage heb ik vooral video gevolgd, dus leek het me nu leuk om animatie te volgen.

   

Waarom Qviv?

Ik ben er ongeveer een jaar terug achter gekomen dat ik een passie heb voor animeren. Jammer genoeg hebben wij tijdens de opleiding erg weinig geleerd qua animatie, dus moest ik het mezelf maar leren. Dat deed ik door middel van YouTube-tutorials en enige vragen aan mijn docenten. Ik kwam tijdens mijn vorige stage erachter dat ik dus graag wilde gaan animeren. Ik had aan mijn stagebegeleider gevraagd of hij nog een plek wist waar ik meer de diepte in kon met animeren. Hij benoemde volgens mij een paar bedrijven, maar mijn interesse ging uit naar Qviv, want nadat ik hun website zag, met de producten die ze maakten, was ik gelijk van: “Hier wil ik naartoe”. Dus ik stuurde gelijk een mailtje met mijn portfolio en sollicitatiebrief, een week daarna had ik sollicitatiegesprek, en een week daarna was ik aangenomen!