Maak kennis met onze nieuwe stagiair!

Elk half jaar geven we de mogelijkheid om studenten te laten proeven aan het èchte werk. De eerste tien weken voor ons ‘nieuwe’ teamgenoot, Jesse Mooibroek (a.k.a. Beautypants), zitten er inmiddels op.


Wie ben ik?

Mijn naam is Jesse, 24 jaar en heb een grote liefde als het gaat om het maken van video’s en films. Mijn passie voor film en improvisatietheater geeft mij de ruimte om vrij en creatief te denken. Door mijn ervaring via theater heb ik het vermogen om met acteurs mee te denken en ze zo te stimuleren om juist voor een camera te staan. In het verleden had ik vaak de kans gekregen om te regisseren met theateracteurs. Het was dan ook de kunst ze om te bouwen tot echte filmacteurs.

Als vierde jaars student aan de HBO opleiding Communication and Multimedia Design was ik aan een stage toe waar ik mijn kwaliteiten op de proef kon stellen. Mijn vooropleiding bestond uit een MBO4 Film en media. Na mijn MBO heb ik er voor gekozen om door te gaan studeren, omdat ik het gevoel had dat ik meer kon leren als het gaat om persoonlijke groei. Tijdens mijn huidige opleiding koos ik om verschillende media uitingen te verkennen. Zo had ik me afgelopen jaren verdiept in 3D en de wereld van Virtual Reality. Maar tijdens dit proces ontdekte ik dat ik het heel erg mis om met video en film bezig te zijn en koos ervoor om me weer te verdiepen in AV-producties. Na deze ontdekking kwam ik er achter dat mijn passie voor het maken van films en video’s echt is wat bij mij past.


Waarom Qviv?

Qviv had ik al ontdekt in de tijd dat ik op de MBO zat en heb Qviv sindsdien altijd in mijn vizier gehouden. Toen het tijd werd om een stage te zoeken kon ik maar één bedrijf verzinnen en dat was Qviv. Zonder twijfel schreef ik mijn sollicitatie mail naar Qviv en raakte betrokken in het sollicitatieproces.


Mijn stage tot nu toe

Hier ontdekte ik al heel snel dat Qviv een bedrijf is waar ik kan ontdekken of ik in het werkveld thuis hoor. De eerste dag werd ik gelijk ingezet op een draaidag en hier werd ik behandeld door het team alsof ik een collega was. Het woord stagiaire werd tot de dag van vandaag niet gebruikt. Als effect dat ik me meer een onderdeel van het team voel en me ook professioneel opstel wat heel waardevol is.

Met deze stage hoop ik meer helder te krijgen wat de toekomst me te bieden heeft en de vraag te beantwoorden of ik er klaar voor ben om mijn diploma te halen en het werkveld op te zoeken.