Elk half jaar geven we de mogelijkheid om studenten te laten proeven aan het èchte werk. De eerste weken voor ons ‘nieuwe’ teamgenoot, Jisse, zitten er inmiddels op.


Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Jisse de Boer, 20 jaar en woonachtig in het prachtige dorp Sint Nicolaasga. Ik houd me graag bezig met voetbal, (oude) muziek, gamen en video/vormgeving. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). Sinds kort ben ik de nieuwe AV-stagiair bij Qviv in Heerenveen.

Voorafgaand heb ik VWO gedaan op het Bornego College in Joure en het Bornego Lyceum in Heerenveen (elk drie jaar). Bij het oriënteren op mogelijke vervolg-opleidingen kwam ik onder andere CMD tegen, maar ook de Kunstacademie Minerva in Groningen. Uiteindelijk heb ik voor CMD gekozen. Het brede aanbod aan creatieve vakgebieden sprak me vooral aan. Het creatieve wat in mij zit, wilde ik graag kunnen gebruiken tijdens mijn opleiding en latere werk. Bij het eerste jaar CMD zou ik dan goed kunnen kijken wat mij binnen die creatieve wereld het meest aansprak, om zo later tot een steeds specifieker iets te kunnen komen.

Na het behalen van mijn propedeuse heb ik drie verschillende CMD-minoren gevolgd (Transmedia Storytelling, VideoNerds en Multimediaal Reclamebureau). Daarbij heb ik er uiteindelijk voor gekozen om me vooral te gaan richten op video met daarnaast vormgeving.

De VideoNerds heb ik hierbij als meest leuk ervaren, omdat je met een groep studenten echt zelf alles moet gaan regelen. Dan gaat het bijvoorbeeld over communiceren met opdrachtgevers en uitvoeren van opdrachten, maar ook over het zelf inrichten van je kantoor en werkruimte. Daarbij kijk ik ook met een trots gevoel terug naar het meedoen als schakeltechnicus bij het Bevrijdingsfestival Leeuwarden 2016, het schakelen bij live-uitzendingen op GPTV, het maken van voorbeschouwingen voor CambuurTV en het samenwerken met o.a. Piter Wilkens.


Wat wil je bij Qviv leren?

Ik wil hier bij Qviv vooral ervaren hoe je (werk)leven er na de opleiding uit zou kunnen zien, kijken hoe anderen te werk gaan bij een opdracht en zien hoe je de competenties uit de opleiding hierin terug kunt vinden.

Voor mijn afstudeerperiode zou ik graag met iemand anders een soort documentaire willen maken, waarbij het gaat over of oude muziek tijdloos is of niet (mede omdat ik ook geïnteresseerd ben in oude muziek op vinyl). Hoe kijkt de jeugd van nu naar muziek? Is er daarbij nog wel interesse in oude muziek of juist niet?

Verder zou ik later graag willen werken bij een videobedrijf (misschien met een groep afgestudeerden), Omrop Fryslân of sc HeerenveenTV, omdat ik hierbij video zou kunnen combineren met de dingen die mijn interesse hebben.