Maak kennis met onze nieuwe stagiaires!

Elk half jaar geven we studenten de mogelijkheid om te laten proeven aan het èchte werk. Dit keer stellen we niet één maar wel liefst twee nieuwe teamgenoten aan jullie voor; Lisanne en Rianne.

 

Wie is Lisanne?

Hallo, ik ben Lisanne en ik ben 19 jaar oud. Ik doe de opleiding A/V specialist niveau 4 op het ROC Friese Poort en ik zit in mijn laatste jaar. Als ik klaar ben met deze stage vertrek ik voor een jaar naar Wenen, Oostenrijk en daar ga ik aan het werk als Au pair. Als ik weer terug kom uit Oostenrijk wil ik graag mijn eigen bedrijf starten. Video is mijn grootste passie maar ik heb ook nog andere hobby’s zoals snowboarden, mountainbiken, yoga en acteren.

Als ik moet omschrijven wat ik leuk vind is het in het kort alles wat onder de categorie ‘guilty pleasure’ valt. Ik kijk namelijk graag slechte reality tv en luister graag foute muziek. Als ik mezelf moet omschrijven ben ik meestal in het begin iemand die graag de kat uit de boom kijkt maar als ik eenmaal gewend ben en mijzelf op mijn gemak voel, dan merk je dat ik wel hou van praten.


Waarom Qviv?

Ik heb gekozen voor Qviv omdat het mij een leerzaam en leuk bedrijf leek. Ik ben er namelijk tijdens mijn opleiding achter gekomen dat animatie iets is waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Helaas is hiervoor op mijn opleiding niet heel veel mogelijkheid in om daarin te groeien.

Ik hoop dat ik hierin meer kan leren bij Qviv. Ook hoop ik mijn A/V kennis te verbreden en nog meer nieuwe dingen te leren. Dit was dan ook al mijn tweede keer dat ik een sollicitatie heb gedaan bij Qviv. De eerste keer was het helaas geen succes maar deze keer wel, en ik moet zeggen daar ben ik heel blij mee.

 

 

                                                                Wie is Rianne?

Mijn naam is Rianne, 18 jaar en op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding mediavormgeving. Als mediavormgever doe je veel meer dan alleen het maken van animatievideo’s. Website’s, app-design, reclamefilms en brochures, waar je ook maar aan kunt denken!

Hoe kom je dan bij de animatie zou je je afvragen? Nou, daar heb ik een zeer helder antwoord op.

Deze verborgen passie is eigenlijk nog maar net ontdekt. Op mijn vorige stage had ik een collega die animaties maakte en hij leerde mij de basis van bepaalde plugins. Ik heb mij hierin proberen te ontwikkelen en sindsdien maak ik vrijwel alleen nog maar animaties. Voornamelijk omdat ik hier blij van wordt.

Ik hoor je je afvragen: “Maar waarom kwam je niet eerder achter je ‘verborgen’ passie?”

Op school is de aandacht voornamelijk gericht op het promoten van bedrijven. Natuurlijk kun je je bedrijf promoten door middel van animaties, maar hier ging niet veel aandacht naartoe. Dat betekent dat ik nooit ècht de kans heb gekregen om animaties te maken zoals Qviv dat doet. Sinds ik weet hoe ik dit soort type animatie weet te maken, kan ik er uren mee bezig zijn en niet verveeld raken. Dus zodra het tijd werd om een laatste stage te zoeken hoorde ik van een vriend over Qviv. Ik zocht het bedrijf op en keek met een grote grijns wat ze maken en vrijwel meteen daarna stuurde ik mijn CV en portfolio op.

 

Mijn eerste indruk?

De dag dat ik begon bij Qviv was ik ontzettend zenuwachtig. Ik was benieuwd naar de sfeer en of ik er wel tussen zou passen. Echter toen ik binnen stapte, verdwenen die gevoelens vrijwel meteen als sneeuw voor de zon. Ik was nog wel wat verlegen, maar ik werd meteen al behandeld als een collega dus ik voelde mij vrij snel op mijn gemak.

Ik wil door middel van deze stage mij verder ontwikkelen in het animeren. Het meemaken van het proces voor het maken van een product vind ik ook interessant. Ik hoop dat na deze stage duidelijk is voor mij wat mijn kansen zijn en hoever ik ben in het maken van video’s en animaties.