Elk half jaar geven we de mogelijkheid om studenten te laten proeven aan het èchte werk. De eerste weken voor onze nieuwe teamgenoten, Vera en Falko, zitten er inmiddels op. Vera heeft een blog geschreven over haarzelf en de zoektocht naar een leuke stageplek. Volgens mij blijkt wel dat ze een echte ‘liefhebber’ is.


Even voorstellen

Mijn naam is Vera Stielstra inmiddels 19 jaar. Al sinds een klein meisje ben ik vreselijk geïnteresseerd in films en videoproducties maken. Ik wil graag verhalen vertellen, mensen iets laten voelen, of laten denken.

Met grote ogen en open mond keek ik als meisje elf naar mijn lievelingsfilm; Jurassic Park. Deze film is zo indrukwekkend, imposant en spannend voor mij, en ineens begon ik te denken: “Waarom vind ik dit zo spannend? Het is allemaal nep en toch denk ik dat het echt is, hoe doen ze dat? Hoe laten ze me dit denken en voelen?”


Waarom Qviv?

Vanuit mijn opleiding Audio-visueel specialist ben ik gaan zoeken naar een stage die echt bij mij past. Op aanraden van een leraar kwam ik op de site van Qviv terecht, en ik was gelijk onder de indruk; een jong bedrijf dat toffe videoproducties maakt! Na mijn sollicitatie kon ik kort daarna al langskomen voor een sollicitatiegesprek. Na een goed gesprek, en rondleiding in het bedrijf, had ik een hele goede indruk van Qviv gekregen en kon ik alleen nog maar hopen dat ik was aangenomen.

2k7a6851_smallNa een paar dagen kreeg ik al een telefoontje met goed nieuws; ik was aangenomen! De eerste dag was natuurlijk spannend, maar ik voelde me gelijk thuis. Het team van Qviv is heel tof om mee samen te werken en ik kan nog zoveel van ze leren!


Wat wil ik nog leren?

Wat ik wil leren deze stageperiode is vooral hoe je de regie van een video op je neemt. Hoe stuur je mensen aan, en hoe houd je je zo dicht mogelijk bij het idee van de klant tijdens de opnames en montage? Aan het eind van mijn stage hoop ik in staat te zijn een videoproductie van begin tot eind zelf te kunnen plannen en draaien.