Stage zoeken

Een van mijn favoriete bezigheden is lekker op de bank een film of serie kijken. Na een weekendje binge-watching op Netflix wilde ik wel eens weten hoe het maken van een professionele video in elkaar steekt.
Als student van de opleiding Communication & Multimedia Design aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden, heb ik al een voorproefje gehad van het maken van een videoproductie. Maar ik wil hierin mijn kennis vergroten. Daarom ging ik voor mijn opleiding een stage zoeken bij een videoproductie bedrijf.

 

Start stage bij Qviv

Uiteindelijk kwam ik bij Qviv uit, een videoproductie bedrijf wat mij gelijk aansprak. Mede door het portfolio van Qviv, maar ook de website en de combinatie van video, animatie en informatie. En het feit dat het een jong bedrijf is, met nieuwe inzichten in de media.

Nadat ik mijn sollicitatie en portfolio had opgestuurd, kreeg ik heel vlot een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Na een goed gesprek kreeg ik dezelfde dag het positieve nieuws dat ik mijn stage mag lopen bij Qviv.

De eerste dag was een spannende dag om te beginnen als stagiair bij Qviv. Maar gelijk voelde ik mij al thuis. Een leuk team om mee samen te werken. Een team wat zoveel kennis in huis heeft. Daar kan ik nog veel van leren.

 

Toekomst

Wat ik nog wil leren deze stageperiode is het bedenken van een concept voor een video en de uitwerking daar van. Wat komt er allemaal vooraf bij kijken, zoals het regelen van een locatie en de interactie met een klant. Na mijn stage wil ik in staat zijn om alles wat vooraf nodig is in te kunnen schatten en regelen. En ook de regie op mij te kunnen nemen op de set. Hiermee hoop ik uiteindelijk een helikopterview te hebben van het hele productieproces.