Bevlogenheid & passie

Noem ons gerust gek of onbezonnen, maar toen de crisis begon, durfden wij het aan om Qviv in het leven te roepen. Wij, Ype Koopman en Peter Sinnige, twee jonge studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design sloegen in 2007 de handen ineen. Nu, een paar jaar verder, kijken we terug. De crisis overleefd, flink uitgebreid in het team en klantenkring. Hoe we dit voor elkaar hebben gebokst? Door bevlogenheid en passie voor het vak.

STORY_1

STORY_2

Videoproducties maken die werken

Ooit waren onze woningen ook tegelijkertijd ons kantoor, om de kleinschaligheid in het begin maar eens te benadrukken. Vandaag de dag werken we vanuit ons pand in Heerenveen. Gegroeid zijn we dus zeker, maar we staan nog steeds met beide benen op de grond. We blijven tenslotte nuchtere Friezen. Ook in ons werk. Afspraak is afspraak en we houden de lijntjes met onze klanten kort. Spijkers met koppen slaan en een hoge service kunnen garanderen; daar zetten we ons elke dag weer voor in. Onze missie is onveranderd gebleven: videoproducties maken die werken.

Creatief, inspirerend en puur

Inmiddels zijn er videoproducties en animaties van de band gerold voor diverse grotere organisaties in zowel de commerciële, als in de non-profit sector. Een tevreden klantenbestand kunnen we gerust stellen. Wij beschouwen onze producties als kunstwerken. Geproduceerd volgens onze vaste principes: creatief, inspirerend en puur. Dat is de basis waarop wij ooit zijn begonnen én waar we nog steeds aan vasthouden

STORY_3

Ons team

Falko Dijkstra Illustration | Animation

Falko Dijkstra

De wonderen van de audiovisuele wereld interesseren hem, maar animaties hebben de voorkeur. Hij tekent iets uit de losse pols en laat het makkelijk lijken. Jaloersmakend toch? Het artwork brengt hij tot leven met zijn animatie skills en hij stopt pas als alles vloeiend loopt.

Falko staat bij Qviv bekend om zijn passie voor frikandellen. Zijn weekend is niet compleet als hij op vrijdagavond niet 2 frikandellen en een patatje heeft gegeten.

Matthias Maaskant Animation | Editing | Camera

Matthias Maaskant

Als kleine jongen was hij al bezig met films maken, met zijn vrienden bedacht hij de gekste verhaallijnen en legde dit alles vast op beeld. De essentie is hetzelfde gebleven, creatieve verhalen bedenken. Hij kan ze uitwerken met de technische kennis van nu, en die is groot.

Southpark. Matthias heeft hier zonder twijfel teveel naar gekeken. I’m going home.

Emma Hoefsmit Content creator

Emma Hoefsmit

Bij Emma moet je zijn voor het bedenken van creatieve content! Deze enthousiaste online content creator in opleiding is dol op het schrijven van teksten, fotografie en het maken van video’s. Emma wil zich graag verder specialiseren in het strategisch nadenken over content en het creëren hiervan.

En dan gaat ze ook nog afstuderen bij Qviv. Met haar bevlogenheid en ondernemende karakter gaat dat zeker lukken!

Peter Sinnige Art Directing | Regie | Co-eigenaar

Peter Sinnige

Ondernemerschap zit in de familie, en Peter bleef niet achter. Met een vrolijke noot en zijn analyserend vermogen weet hij goed uit te leggen waar er kansen liggen en wat hij hierin voor je kan betekenen.

Vroeger had hij een drive-in show, waarvan hij hoopt dat het inmiddels zo lang geleden is, dat het hem niet meer achtervolgd. De naam van zijn act is dan ook top secret.

Sil Schuuring Illustration | Animation
Sil Schuuring

Sil Schuuring

Een ambitieuze en hardwerkende student. Na de opleidingen “Meubelmaker” en “DTP” toch maar zijn passie illustratie en animatie achterna gegaan. Dit is waar hij zich nu echt op focust tijdens zijn opleiding mediavormgeving. En bij ons natuurlijk!

“Sil de strandjutter”… nee onze Sil komt van Vlieland en zit meer achter de computer, bezig met animatie.

Wouter Koopmans Producent

Wouter Koopmans

Wouter hoe blijf jij zo rustig? Deze terechte vraag komt Wouter bekend voor. Hij blijft altijd kalm en denkt in oplossingen, niet in problemen. Als het aan hem ligt, voorkomt hij problemen door elke mogelijke optie uit te sluiten. Toeval? Daar laat hij niets aan over.

Hij staat bekend als het Qviv cookie monster, je weet direct welk bureau van hem is. Het is nog altijd een mysterie wie die koekjes opeet, hij zegt zelf er niet veel van te eten.

Tjalling Herder Animation | Editing

Tjalling Herder

Wâldnet wordt dagelijks bezocht, we hebben te maken met een geboren en getogen fries.
Op papier is hij animator en editor met ambities als cameraman, recentelijk is hij benoemd tot de Qviv klusjesman. Dat staat niet op papier, daar ben ik vrij zeker van. Dat gaat gewoon zo.

Alles begint bij hem met een goed bakje koffie, toch drinkt hij best vaak thee.

Ype Koopman Projectmanagement | Co-eigenaar

Ype Koopman

Ondernemer, projectmanager en in het weekend een muzikant. Als de ketting van je fiets er af is heeft trappen niet zoveel zin, Ype is onze ketting. En hij ligt er nooit af. Hij haalt voldoening uit een project wat volgens (zijn) plan verloopt.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar wanneer Ype met zijn motor naar het werk gaat weet je hoe laat het is; vroeg. Nét voor je eigen wekker gaat.

Onze drijfveer

Van je hobby je werk maken, is dat niet het mooiste wat er is? Nou, er is nóg iets mooiers. En dat is wanneer onze klanten vertellen over wat onze video’s betekenen voor hun organisatie. Dat ze ‘werken’ en tot de verbeelding spreken. Dat geeft ons een enorme kick!